Fórum (robenie hudby)

chcel by som sa opytat aky program je najlebsi na robenie ludovej hudby a kde ho zozeniem.Paru texty mam a chel by som to troska dat do kopy a nemam program.


liberto1234 dobry den chcel by som sa opytat mame kapelu hrame ludovky......sme zostava gitara klavesy basa a bicie.......skusame hrať ale stale mi tam niečo chyba proste to je take suche..........chyba mi tam niečo ako keby na zahustenie tej hudby je to take prazdne....chcel by som vas poprosit ci by ste mi nevedeli poradiť čim to može byť...ja som gitarista hrajem kontru klavesy melodiu basa hra normalne basa a bicie doprovod a teraz neviem ci klavesak ma hrať aj akordy lavou rukou či može byť tymto sposobena ta chyba že to je take prazdne alebo preto že hrame bez efektu žiadne echo ani nič ....neviem tak keby ste mohli poradiť bol by som velmi rad...dakujem :)

29.03.2011 15:08:15 | reagovať


Vlado Môže to byť aj tým, ako ste si to sami zodpovedali. Môže chýbať stringový podklad, ktorý celú hudbu vie zaobaliť. Ale niekedy je menej viac. V prípade, že by gitara hrala len kontru, basa len basu, bicie len bicie, potom klávesák by mal hrať sóla. Počas spevu, by mal hrať v pozadí melódiu, alebo akordicky. Register zvoliť string, alebo iný plný zvuk ako podklad.

01.04.2011 15:56:09

colt3 Kamenom urazu je ze je nepokrite frekvencne pasmo. Su tam prazdne miesta, tie zahladzuju stringove kila. ale ak je pasmo pokrite aj bez stringov nemusia tam byt. Vela robi aj zvuk bicich a ich zosuladenie so zvukom basy. Neviem ake bicie mate, ci akusticke alebo elektricke.

03.04.2011 16:49:28

reagovať

cecho182 steinberg cubase alebo nuendo, ale uplne staci aj cakewalk

03.11.2010 15:56:47 | reagovať


Vlado Pracuješ v niektorom z týchto hudobných programov ? V štúdiu videorohal makáme na Cubase ...

06.04.2011 23:48:00

reagovať

durike Zdravím Vás všetkych muzikantov a vydavatelstvo. Tak som rozmýšlal, že čo keby sa začali nahrávať všetky kapely naživo? Myslím, že ľudia a všetci konzumenti hudby by ocenili, keby na CD-čkách počuli hrať kapelu a nie sekvencer. To nieje potom nahrávka danej kapely a keď ešte dokonca robí kapele podklady úplne iný človek, ktorý má svoj štýl a urobí ním podklady aj pre viac kapiel. To potom už vôbec nieje nahrávka danej kapely (okrem spevu) Predstavte si, žeby taky DESmod, alebo IMT Smile prišli so sekvencerom do štúdia nahrali to za pár dní a na koncerte by ste počuli úplne niečo iné. A tak to je aj s našimi - Vašimi kapelami. Prídu, nahrajú a na akcii počujeme úplne niečo iné, pokiaľ nehrajú aj na akciách zo sekvenceru :o) Chlapi, Vás by netešilo viac, keby ste si doma pustili svoje CD a povedali si, že ach, ale tu som sa zapotil, kým som to nahral?! Ja sám som muzikant bubeník a viem čo je to nahrávať v štúdiu, ale potom sa z toho teším keď v pesničkách počujem seba a nie nejaký stroj čo hraje za mňa... :o) Viem že je to finančne náročnejšie, ale je to lepšie... Veľa šťastia. Ďurike

01.04.2010 08:35:40 | reagovať


Vlado Ja ako vydavateľ to rozviniem: Štúdio je štúdio a dáva viac možností. Napríklad, že jeden muzikant sa môže aj niekoľkokrát nahrať, najprv nahrá bicie a ak vie hrať na basgitaru, tak nahrá aj basu...saxofón a pod. Alebo ak naspieva prvý hlas, potom si môže k svojmu prvému hlasu nahrať aj druhý hlas. Alebo ak v štúdiu je nejaký super zvukový modul, nepoužije svoje zvuky, ale tie lepšie, prípadne novšie... V prípade, že sa muzikant pomýli, v štúdiu si to môže zopakovať dovtedy, kým to neopraví. Ak kapela na produkcii používa zlú aparatúru a výsledný zvuk na produkcii je zlý, v štúdiu sa to dá upraviť na nepoznanie... Tak toto je niekoľko spomenutých výhôd štúdia. Máloktorá kapela nevyužije výhody štúdia. Preto niekedy je kapela na nepoznanie, pokiaľ hodnotíme ich štúdiové nahrávky s živou produkciou. Vrcholom zla je, ak kapela "A" použije v štúdiu midi podklady, ktoré pripravil muzikant z inej kapely "B". Za nenormálne považujem aj to, ak si aj ďalšie kapely dajú urobiť podklady u toho istého muzikanta z kapely "B". Potom je štýl muzikanta z kapely "B" cítiť vo všetkých kapelách, ktoré používajú midi muzikanta kapely "B". Samozrejme, že som proti tomu, aby kapely používali vôbec midi alebo iné zvukové podklady, pretože to narúša prirodzené hranie. Určite ste si všimli, že na midi podklade sa dajú urobiť také technicky náročné vyhrávky, že naživo to nie je možné. Osobne som bol svedkom, kedy kapela nezahrala svadobnému otcovi známu pieseň "V hlbokej doline" len preto, lebo ju nemali na midi. Ťažko sa to dá pochopiť, ako taká kapela môže existovať.

03.04.2010 20:12:30

reagovať

elyelecko Podľ mňa najjednoduchší program na robenie hudby v slučkách - loopoch je eJay, možeš stiahnuť voľne na adrese : http://www.toggle.com/lv/group/view/kl39593/HipHop_eJay.htm . V tomto programe sa nauč robiť základy, lebo je veľmi ľahký.

23.01.2010 16:35:09 | reagovať


Vlado Tu si musíme vysvetliť, že loopy - slučky sú zvuky jedného nástroja v jednom - maximálne v ôsmych taktoch. tieto takty sa skladajú vedľa seba a tak vznikajú dlhšie skladby. Napríklad zvuk kopáka v bicích, alebo kompletné bicie.K tomu sa priraďujú ďalšie zvuky pod sebou, ako zvuk ďalšieho nástroja, napríklad basy a to tiež loop v jednom - maximálne v ôsmych taktoch. Spravidla loopy sa skladajú z rovnkého počtu taktov. Pod zvuk basy sa pridá napriklad zvuk gitary. Takto sa vytvárajú akési hudobné štýly, ktoré tovria základ piesne. V závere sa dodá hlavná melódia, čo je spravidla spev.

24.01.2010 13:23:22

Vlado Každý program je pre začiatočníka ťažký. Kým na to človek príde - ako a čím sa čo robí, prejde dlhá doba a ešte keď chce niečo vytvoriť a nevie ako, to je na rozpučenie...No ak k tomu ešte nemáme silný počítač, potom je to utrpenie. Obdivujem muzikantov, ktorí v obývačke vytvoria celkom slušné nahrávky. Štúdio je však iná omáčka.

03.04.2010 20:11:57

reagovať

Dodik Porad niejaky dobry program na robenie hudby pre zaciatonika. ...mozes sa ozvat aj na email:petobj2@azet.sk

20.01.2010 15:36:03 | reagovať


Vlado Je veľmi ťažko radiť, pokiaľ nevieme, aké máš hudobné vzdelanie, alebo či si už skúšal nejaký program. Pre začiatok by som doporučil program, ktorým sa tvorí hudba pomocou loopov - hudobných smyčiek, ktoré sa pravidelne pravidelne opakujúpravidelne opakujú. Pozri si video na : http://videoserver.cnl.tuke.sk/tvorba_hudby_na_pc. Je to výklad všeobecný od zvuku, teda čo je to zvuk, jeho delenie, vlastnosti - až po práca v programe Fruity loops.

22.01.2010 23:59:06

reagovať

Domingo93 ......?????........ hj ludia to uz nikto nerobi muziku....či vo že tu nikoho nevidno.....nič žiadne nove prispevky,,,,nič

31.08.2009 07:13:17 | reagovať


Dodik Potreboval by som poradit niejaky dobry program na robenie hudby pre zaciatocika....Dik

20.01.2010 15:37:22

Vlado Veľmi ľahký je program pre začiatočníka : eJay. Vyhľadaj stránku: http://www.toggle.com/lv/group/view/kl39593/HipHop_eJay.htm Ak by to mal byť program pre muzikanta do kapely, doporučil by som prácu s MIDI súbormi.

23.01.2010 00:06:33

reagovať

Domingo93 re zdravim.chcem sa spytat.s kamaratom zakladame kapelku a chcely by sme vediet akoby sa dali spravit bicie cez klavesy alebo neako inak ked nemame bubenika

24.03.2009 19:41:58 | reagovať



Vlado VST pre muzikanta Stiahol som z internetu, ale priznávam sa, že je to pre mňa tiež nie všetko zrozumiteľné. Co je to VST? Široce řečeno je VST softwarové rozhraní vyvinuté firmou Steinberg a zajišťuje komunikaci dll knihoven (plug-inů) pracujících se zvukem a nějakého hostitelského prostředí. V našem případě dll knihovny bývají většinou zvukové efekty (VST) nebo instrumenty (VSTi) a hostitelské prostředí bývá program pro skládání hudby, například Cubase, nebo Fruity Loops. Hlavní pointa tohoto rozhraní je v tom, že umožňuje tvorbu efektů a nástrojů naprosto nezávisle na hostitelském programu. Během let se z něj díky rozšíření produktů firmy Steinberg stal celosvětový standard a velmi potěšující je fakt, že vývojové prostředky dává Steinberg volně k dispozici a kdokoliv si tak může naprogramovat jakýkoliv nástroj nebo efekt, který bude fungovat v naprosté většině dnešních komerčních hudebních softwarů. Kde jsou ve Windows uložny VST plug-iny? Pokud si chceme užívat tun free VST, musíme vědět, jak a kam je nainstalovat. Ve Windows je možné mít více adresářů obsahujících VST plug-iny a jejich umístění by mělo být zapsáno ve Windows registry. To se děje například při instalaci nějakého hudebního softwaru, který podporuje VST. Běžně bývá nastaven adresář s plug-iny instalovanými spolu s hudební aplikací (Cubase, Nuendo nebo Fruity) např. C:Program FilesSteinbergCubaseVstPlugins. Potom je ještě vytvořeno takzvané sdílené úložiště, kam lze ukládat jakékoliv další plug-iny. Jeho umístění může být zcela libovolné, je pak pouze třeba ho nastavit ve vašem programu. Například v Cubase se nastavuje v menu Devices/Plug-in information. Při každém spuštění hudební software projde nastavené adresáře a načte plug-iny, které v nich najde. Z toho je patrné, že VST plugin nainstalujeme jednoduše tak, že ho nakopírujeme do sdíleného adresáře s VST plug-iny. Ještě dodám, že v tomto adresáři může být vytvořena libovolná struktura podadresářů.

04.03.2009 16:10:09 | reagovať



muzikant Colt, čo to je VST a VSTi ? pre Tomik2610 pišeš o softe na tvorbu MIDI + VST a VSTi. Dakujem za odpoved

20.02.2009 00:03:59 | reagovať


Vlado VSTi to je VST instrument - ako nástroj. Nazývané aj ako plugin. V tomto prípade je VSTi nejaký zásuvný modul, ktorý je hlavnou bankou - knižnicou zvukov. Bicie, bass, bras, accordion, string a podobne. Je to teda nejaký zvukový modul. Tak ako klávesy v sebe majú zvukový modul, tak aj hudobné programy, ktoré sú nainštalované v PC, majú vlastne svoju knižnicu zvukov. VSTi instrument ako program samostatne spravidla nie je funkčný. Fungujú iba ako dodatok v hudobnom programe. VSTi vyvinul Stainberg a spravidla ich používa vo svojich hudobných programoch CUBASE, NUENDO, SONAR...Zvuky z VSTi sú úzko spojené s MIDI. Teda výška, dlžka, farba a sila tónu - to sú údaje MIDI. Zatiaľ teda v hudobnom programe máme tieto veličiny, ale ak by sme nemali VSTi, tak sa neozve nijaký zvuk. VST je ďalší zásuvný modul, ktorý je pridružený k hlavnému hudobnému programu. Pluginy slúžia ako rozšírenie hlavného hudobného programu. Väčšinou nefungujú samostatne, možno si ich predstaviť ako efektové krabičky (reverb, delay, limiter...) Teda VST plagin upravuje zvuk, dodá mu hal, echo a iné... Záver Podľa použitia rozlišujeme dva základné typy pluginov. Pluginy slúžiace ako efekty, upravujúce istým spôsobom existujúcu zvukovú stopu a pluginy ako virtuálny nástroj (instrument), pridávajúce nový hudobný nástroj do projektu (tie fungujú niekedy aj ako samostatný Stand Alone program). Ďalej sa pluginy líšia technológiou akou pracujú podľa čoho nesú i označenie (napr. VST, DX, RTAS a i...). Každá hudobná aplikácia podporuje len určitý typ pluginov. Effect Plug-ins: VST - Plugin (technológia od firmy Steinberg) použiteľný v hostiteľskej aplikácii, spĺňajúci funkciu externého efektu, ktorým je možné v reálnom čase meniť charakter nahraného tracku. Môže sa jednať o reverb, delay, chorus, booster, ekvalizér, kompresor atď... DX (diretctX) - Obdoba VST (technológia od firmy Cakewalk) používaná najmä v produktoch Cakewalk (Sonar), ale i Cubase. RTAS (Real-Time AudioSuite) - Obdoba VST a DX vyvinutá firmou Digidesign a požívaná v ich produkte Pro Tools. AU (audio units) - Plugin vyvinutý firmou Apple pre MAC OS 10.x. Je používaný MAC audio aplikáciami ako napr. LogicPro. Virtu

27.03.2011 11:26:21

elyelecko Pozor ! V SONAR sa nepoužíva VSTi, ale jeho obdoba DXi (directX instrument) - tentokrát platforma vyvinutá firmou Cakewalk postavená na Microsoft DirectX kóde používaná najmä v ich produktových radách (Sonar).

27.03.2011 11:34:00

reagovať

zberatel Nepracoval som s týmto zariadením, ale ponúkam jeho popis a funkcie. Vyrába a predáva ho Firma M-Audio. Je to nová rada mobilných USB/MIDI klaviatúr pod menom AXIOM. Séria Axiom sa vyrába v troch prevedeniach a to s klaviatúrou o 25, 49, 61 klávesách klasickej veľkosti. Klaviatúra je polovyvážená s možnosťami zapnutia funkcie Aftertouch. Takto sa vám otvoria nové obzory vo využití softwarových, ale aj hardwarových nástrojov. Ďalej je klaviatúra vybavená ôsmimi gumovými rýchlostne citlivými padmi, ktoré sú vhodné pre ovládanie hlavne bicích vzoriek alebo jednorázových zvukov, ôsmimi tzv. nekonečnými enkódermi, deviatimi ťahovými fadermi, modulačným koliečkom, koliečkom pre Pitch Bend, tlačidlami pre ovládanie chodu sekvenceru a veľkým podsvieteným displejom zaručujúcim dobrú kontrolu nad nastavovaním všetkých parametrov. Klaviatúra -25 kláves štandardnej veľkosti -polovyvážená klaviatúra s rýchlostnou citlivosťou -voliteľný Aftertouch -4 nezávislé nastaviteľné zóny Kontroléry -8 predvoliteľných padov -8 predvoliteľných enkóderov -9 predvoliteľných ťahových faderov -15 predvoliteľných tlačidiel -modulačné koliečko -Pitch bend koliečko Konektory -vstup pre napájacie konektory (napájanie z USB alebo externého zdroja) -USB (USB MIDI) -MIDI vstup/výstup -vstup pre sustain a expresion pedál Ďalšie -napájanie z USB alebo externého zdroja -podsvietený displej -výpis pamäti v SysEx správach -funkcia Snapshot pre prenos aktuálnych kontrolérových hodnôt -dodávaný software Ableton Live Lite 4 MIDI dáta vysielané kontrolérmi -číslo MIDI kontroléru -RPN/ NRPN -Program, Bank LSB, Bank MSB -Pitch Bend -GM/ GM2/ XG SysEx zprávy MIDI dáta vysielané tlačidlami/spínačmi -číslo MIDI kontroléru -note On, Note On/Off prepínanie -RPN/ NRPN -MIDI CC On/Off prepínanie -Program, Bank LSB, Bank MSB presets -MIDI Machine Control -GM/GM2/XG SysEx správy Rozmery/ váha -478 X 285 X 66 mm -2.5 kg Systémové požiadavky pre PC -Pentium 3 – 800MHz alebo rýchlejší -Operační systém Windows XP (SP1) -256MB RAM/ DirectX 9.0b -Windows 98/ Me/ NT/ 2000 nie sú podporované

14.02.2009 18:18:55 | reagovať



Košík

nakupny kosikVo Vašom košíku máte 0 položiek v celkovej hodnote 0.00
Nahliadnuť do nákupného košíka

Prihlasovanie

Vyhľadávanie

Reklamy

xreklama 26

Ľudová hudba | Videorohal © copyright 2007-2010 | patie web studio | Webhosting by VIPhosting.sk